Ptujski kvartet smo ustanovili leta 2011 štirje člani Moškega komornega zbora Ptuj, kot potreba po manjši zasedbi za različne priložnosti. Več kot 20 letne izkušnje pri Komornem moškem zboru Ptuj so nam dale pogum, da smo se odločili za ta korak.

Kvartet deluje pod okriljem DPD Svoboda Ptuj, ki združuje širok spekter kulturnih dejavnosti.

Umetniški vodja Ptujskega kvarteta je basist Gregor Lačen. Ostali člani so še: Bojan Kolarič (baritonist), Aleksander Gabrovec (1. tenor) in Andrej Polanec (2. tenor).

Ptujski kvartet poje klasični pevski program vseh glasbenih obdobij. Poudarek daje kvartet slovenski pesmi, prepevamo pa tudi renesanso in priredbe zabavne glasbe v več jezikih. Posebej popularne so hrvaške dalmatinske pesmi. lotimo se vsakega izziva, ki nam je zaupan.

Z leti se je naša prepoznavnost povečala kot tudi spekter našega delovanja: nastopi na obletnicah, proslavah, ojstnih dnevih, dobrodelnih prireditvah, otvoritvah razstav, porokah in pogrebih.

Redno se udeležujemo območnih revij malih pevskih skupin. Na Regijskem tekmovanju odraslih pevskih skupin, novembra 2017 v Gornji Radgoni, smo dobili srebrno priznanje in bili hkrati najboljša skupina Podravja in Prekmurja.